viernes, 9 de mayo de 2008

Racó de contes

M'agradaria parlar de la importància d'explicar contes als nens tan a l'etapa d'infantil com a la resta d'etapes. Per començar vull citar una frase que un dia vaig llegir "Els contes són mentides que diuen la veritat" . Aquesta frase fa una petita aproximació de tot allò que es pot arribar a fer a través de la narració de contes.
Mitjançant els contes pots treballar valors, matèries, potenciar la imaginació dels nens, permets que puguin conèixer molt més vocabulari...És important que els infants des de ben petits tinguin la possibilitat de poder escoltar molts contes, és necessari que mai es perdi la dimensió oral literària ni a l'escola ni a casa. Els mestres i futurs mestres hem de tenir molt clar que explicant un conte pots fer fàcil allò que es més dificil i permetras que els nens aprenguin moltissim.
A la web del XTEC hi ha un apartat que s'anomana "Racó de contes", on hi poden trobar diferents links que et porten a vàries pàgines web on veuràs tot tipus de contes: per pensar, de màgia, de por, per la pau, estratègies per treballar els contes...Un recurs interessant per tenir en compte per la propera que es vulgui narrar un conte.

No hay comentarios: